Laddar Event

DHL’s miljöarbete i Sverige

Transportutmaningen är ett initiativ som startades av den svenska regeringen inför klimatmötet i Paris 2015. Målet är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Transportutmaningen innebär att företag, organisationer och kommuner åtar sig att utföra och köpa endast fossilfria transporter senast 2030. Detta kräver att de minskar sina koldioxidutsläpp från transportsektorn med 70 procent jämfört med 2010.
DHL är ett av de företag som har antagit transportutmaningen och åtagit sig att utföra och köpa endast fossilfria transporter senast 2030. DHL har också skrivit på Fossilfritt Sveriges deklaration som stöder regeringens mål för att göra Sverige till en av världens första fossilfria välfärdsstater. DHL arbetar aktivt för att minska sitt koldioxidavtryck och bidra till en grön omställning av transportsektorn.
En av dem som skall säkerställa att detta sker är Sjöstadsbon Janina Gröhn. Hennes roll på DHL Freight är Sustainable Affairs Specialist. Hon arbetar med att hjälpa kunder att minska sitt koldioxidavtryck från frakt och att öka användningen av förnybara bränslen i transportsektorn. Hon är också en del av Women@Freight, en serie där kvinnor från olika delar av DHL Freight berättar om sitt arbete. Hon har en bakgrund inom miljökemi och har tidigare arbetat med hållbarhetsrapportering inom den svenska polisen. Hon är en passionerad och engagerad person som vill bidra till en bättre framtid för oss alla, och hon kommer nu till vår Rotaryklubb för att berätta mer.
Som vanligt träffas vi i Fryshuset’s entré strax före kl. 08:00. Frukost finns på plats.
Till toppen