Laddar Event

Fryshuset och Hyper Island med Mikael Ahlström

Mikael Ahlström är en entreprenör, digital strateg, internationell talare och delägare i utbildningsbolaget Hyper Island. Han har varit involverad i Hyper Island sedan 1996, då han var en av de första studenterna på skolan. Sedan dess har han bidragit till att utveckla Hyper Islands pedagogik, innehåll och globala expansion. Fryshuset var den organisation som startade Hyper Island i Karlskrona, genom att erbjuda en lokal och ett nätverk av branschpartners till de tre grundarna i Karlskrona som ville hjälpa människor att anpassa sig till den digitala revolutionen. Mikael sitter i Fryshusets styrelse sedan 2018.

Mikael Ahlström är även engagerad i flera andra företag och organisationer inom den digitala medieindustrin. Han driver bland annat webbyrån Britny, co-working space The Park, start-up hub SUP46 och filmbolaget DFM. Han är också intresserad av socialt entreprenörskap och filantropi och stödjer flera initiativ som Charity Rating, Stiftelsen Chelha, Reach for Change och Ashoka.

Mikael är en inspirerande person som har en stor passion för digitalisering, kreativitet och lärande. Han reser ofta runt i världen för att föreläsa och dela med sig av sina erfarenheter och insikter om den digitala världen. Han tror på att människor kan utveckla sin potential genom att utmana sig själva, samarbeta med andra och ständigt lära sig nya saker.

Mikael Ahlström har fått flera utmärkelser för sitt arbete med Fryshuset och Hyper Island. Bland annat har han fått följande priser och erkännanden:

  • Årets Alumn 2010 av Lunds universitet
  • Årets Entreprenör 2011 av Ernst & Young
  • Årets Hedersdoktor 2014 av Malmö högskola
  • Årets Eldsjäl 2015 av Fryshuset

Som vanligt träffas vi vid Fryshuset’s entré strax före kl. 08:00. Frukost finns på plats.

Till toppen